stress udbrændhed

Sundhed er mange ting. Man kan snakke om både fysisk og metal sundhed og så om at det hele jo hænger sammen. Nogle gange er det svært at finde hoved og hale i de symptomer man mærker og vores sundhedsvæsen er blevet så specialiseret, at det for nogle kan føles som om de bliver lidt en kastebold mellem forskellige speciallæger. Og meldingen kan være - der er ikke noget i vejen - alt ser fint ud. Og hvad betyder det så? Det betyder at der ikke kan findes nogen umiddelbar sygdom eller lidelse, som kan forklare de symptomer der mærkes. Og det er jo godt! Men det er bare ikke så godt, hvis man stadig går rundt med symptomer/gener/smerter og på alle måder kan mærke at der er noget galt. Den tilstand kan i sidste ende i tillæg give en masse fysisk og mentalt stress, som man så også skal slås med... endnu et symptom. 

Jeg oplever igen og igen, hvor godt det kan virke at arbejde både med krop og sind på samme tid. Både med det fysiske og det mentale. Både igennem kropsterapi og yoga, men også igennem ar snakke om kost og livsttil. Alene det at få fokus på det og få hjælp til at forstå nogle sammenhænge, kan lindre symptomer. Der kan være tale om at rette op på ubalancer og det kan være små justeringer og i andre tilfælde større. Hver situation er individuel og det kan tage tid at komme ind til kernen af problemstillingen. For nogle er det nok at arbejde med kosten, for andre skal det være mere konkret. 

Når jeg arbejder med livstilsændringer, herunder kostændringer, er det altid med stor respekt for hvad der er muligt og realistisk for klienten. Og jeg hjælper med at finde på stategier og rutiner der kan gøre ændringerne mere overskuelige. Når det så er sagt - så skal man være indstillet på at det kræver en indsats. Det at snakke om det, gør ikke forskellen. Den største del af arbejdet, foregår hjemme og i din hverdag. Hvis behovet er, at konsultationen foregår i et supermarked, så er det også en mulighed ;-) 

Jeg arbejder med mange forskellige problematikker inden for det jeg kalder sundehedsrådgivning. Blandt andet; 

► Migræne
► Fordøjelsesproblematikker, fx. IBS, colitis, chron, leaky gut
► Eksem, herunder psoreasis
► Kronisk smertepatienter
► Fibromyalgi
► Lavt stofskifte, Hashimotos
► Endometriose

Fælles er at jeg har fokus på hvordan kroppens egne funktioner kan optimeres. Og jeg arbejder med helheden, så for mig handler det både om kost, motion, livstil og hvordan man generelt har det. Er man nedtrykt og deprimeret, så er det helt essentielt at arbejde med dette, for at kunne arbejde med at forbedre sin fysiske tilstand. 

Jeg bruger oftest at kombinerer sundhedsrådgivning med kropsterapien, for det er min oplevelse at det har rigtig god effekt. 

Hvis du har spørgsmål i forhold til om jeg kan hjælpe dig med en given problematik, så skriv gerne en mail til mig. 

 

Fordøjelse og ryggen

Smerter og spændinger i kroppen har i nogle tilfælde forbindelse til den måde hvorpå vi lever og spiser. Fx. kan smerter i ryggen have forbindelse til problematikker omkring fordøjelsen. 

Jeg har en del klienter der døjer med IBS (Intestinal Bowel Syndrome) eller irriteret tyktarm, som medfører gener relateret til kost og fordøjelse. Her kan det være relevant at lave en grundig undersøgelse af tarmflora balance og finde ud af om der er overvækst af bakterier, svamp og parasitter. Ved at få rettet op på ubalancer samt få kigget på kosten, kan man i mange tilfælde opleve markant lindring i gener og symptomer. Ofte kan det give mening ar arbejde med Low FODMAP diæten, for at opnå en umiddelbar lindring af generne.   

En analyse af din tarmflora og fordøjelse (afføringsprøve) koster enten 1995,- eller 2995,- alt efter hvor meget information der skal med. 

Det du spiser 

Det kan også være relevant at kigge på om der er nogle fødevare der ikke er hensigtsmæssige for dig at spise. Det kan gøres ved at udelukke dem der mistænkes at skabe problemer.

Det kan overvejes at lave en fødevareintolerance test for at se hvilke fødevarer der "forstyrrer dit system". De fødevarer du evt.reagerer på kan fjernes fra din kost i en periode og på den måde genstarter du systemet. Målet er at fødevarerne skal introduceres til din kost igen efter noget tid. 

En fødevareintolerance test (fingerprik test) koster 1475,- for 96 fødevarer og 2475,- for 184 fødevarer.

Alt efter behov kan laves kostplan med løbende opfølgning. Jeg vil altid forsøge at møde dig i hvad der er realistisk og muligt, men du skal selvfølgelig være indstillet på forandring. 

Udmattet, stresset og udbrændt? 

Måske har du tidligere været - eller er nu - i en voldsom stresset periode i dit liv. Måske oplever du ikke at kunne komme helt ovenpå og har en følelse af at være udbrændt. Måske har du prøvet alle mulige typer af behandlere og behandlinger - det hjælper måske lidt - men du oplever ikke at komme helt op i gear igen. Måske har du været igennem et sygdomsforløb som har tæret voldsomt på dine kræfter. 

Ved langvarig stress og sygdom kommer alle kroppens funktioner på overarbejde. Kroppen er stærk og klog - den kan skifte gear og holde de mest nødvendige funktioner i gang når der er tryk på. Når "faren" er ovre skal kroppen finde tilbage til normalen igen og nogle gange skal den have lidt hjælp. Man kan faktisk være træt helt ind på celleplan. Cellerne kan opfører sig lige som hele dig - de kan være så trætte at nærmest kun kan bruge energi på at holde sammen på sig selv, og det kan betyde at der ikke kommer meget energi ud til resten af kroppen. Energiproduktionen inde i cellerne er for lav. 

Måske mangler du nogle næringsstoffer eller vitaminer for at få sparket liv i energiproduktionen. Det kan være gennem kosten selvfølgelig - men det kan også være hensigtsmæssigt med kosttilskud i en periode. 

Der kan overvejes at lave en analyse, Organix Comprehensive (urinprøve), den koster 2875,- og er et super helbredstjek til dig som føler sig træt helt ind i marv og ben - ja helt ind i cellerne. 

Det ligger i generne

Vores gener har meget at sige i forhold til vores fysik og sundhed. Jeg hørte en rammende term på et kursus:

Genes load the gun - Environment pulls the trigger

Du kan have en super stærk genetik, men hvis du spiser usundt og uhensigtsmæssigt kan generne ikke redde dig fra sygdom og livsstilssygdomme. Omvendt kan du have en uheldig genprofil, men ved at være opmærksom på dine svagheder og leve derefter, undgå at mærke til de skavanker der evt. kan følge med. 

Det er komplekst og måske lidt nørdet. Men hvis du er ligesom mig og synes det er vildt spændende så kan vi kigge på det. 

DNA Health koster 1995,- og giver information om helbredsproblematikker såsom kolestorol metabolisme, knoglesundhed, methylering, cancerrisiko, afgiftning, insulinresistens og risiko for diabetes og fødevareintolerancer for laktose og koffein. 

DNA Diet koster 1495,- og giver information om hvilken kost der er mest hensigtsmæssig for dig. 

Det med småt - nu med stort

Når det handler om laboratorieanalyser, er det vigtigt at sige at de er et alternativ til de test du kan få taget hos din læge. Døjer du med smerter og gener du ikke kan finde forklaring på, er det altid godt lige at slå et smut forbi din praktiserende læge. Jeg kan ikke stille diagnoser og jeg er ikke bleg for at sende dig tilbage til din læge, hvis jeg vurderer at det du kommer med ligger uden for mine kompetencer. 

Ved køb af analyser vil det være nødvendigt at aftale tid til en konsultation når svaret foreligger så vi kan gennemgå det. Prisen på analysen inkluderer ikke tolkning og vejledning, denne vil foregå ved efterfølgende konsultation. 

Theresa - Tlf: 29212607 - Theresa@shuniya.dk
All rights reserved
Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk